Wednesday, January 26, 2011

jgn risau

sesiapa yg pernah menolak tawaran sebagai guru jgnlah risau anda masih ada peluang utk kerja sebagai guru semula..terbukti nya..sayalah org yg pernah menolak tawaran tersebut atas sebab-sebab tertentu..so saya hanya call saje pihak kpm sama ada name saya blacklist or tak..ternyata tak pun kecuali kalo saya lapor diri disekolah dan bekerja tetiba je nak berhenti..so confirm kene blacklist..so tak perlu lah gusar..alhamdulillah rezeki anak kedua ni saya hanya ikut prosedur seperti biasa attend
intw dan jujurlah mengisi borang itw tersebut sebab dlm borang tu tandakan pada petak menyatakan kita pernah menolak tawran tersebut..saya tak nak bila kita berbohong dgn pihak kpm sebab duit gaji kita tu akan jadi darah daging kita sendiri ..so jgn tipu..berkata benarlah..if itu rezeki yg Allah nak bagi kat kita..kerja pun tenang tak rasa bersalah..gaji yg kita dapat insyaallah berkat..

Tuesday, January 25, 2011

mase blur

saya masih lagi blur dan mengharap sgt dapat dekat dengan umah sewa kami..risau 7.2.2011 ada orientasi di hotel shah alam under ptv di sana nanti baru di inform dpt sekolah mana..9.2.2011 baru lapor diri di sekolah..sgt blur sekarang sebab ingat dpt awal sebab nak wat beberapa preparation utk anto anak ke taska..hanya ada dua hari je masa so kene rush balik jb selasa tu,rabu dah ngajar..ya allah Kau permudahklah urusan hambaMu ini..

mase blur

saya masih lagi blur dan mengharap sgt dapat dekat dengan umah sewa kami..risau 7.2.2011 ada orientasi di hotel shah alam under ptv di sana nanti baru di inform dpt sekolah mana..9.2.2011 baru lapor diri di sekolah..sgt blur sekarang sebab ingat dpt awal sebab nak wat beberapa preparation utk anto anak ke taska..hanya ada dua hari je masa so kene rush balik jb selasa tu,rabu dah ngajar..ya allah Kau permudahklah urusan hambaMu ini..

Monday, January 24, 2011

alhamdulillah

alhamdulillah..result dah keluar..insyaAllah tarikh penempatan 7 febuari 2011..tapi sekolah saya tak tau kemana saya dicampakkan..hanya berserah pada yg Maha Kuasa..cuma menunggu surat sahaja dari bahagian pendidikan teknik dan vokasional..

elya di hotel mercure





alhamdulillah elya dah sihat pun makin sihat bila kami bawa dia tidor di hotel mercure senai sebab abg ada workshop disana..mmg rancaklah anak dara ni nampak betul2 sihat selepas 6hari demam panas..aktif..dah tak risau sgt..nilah kalo duk hotel..mmg keje nya asyik dok tekan telefon operater jerk..then ckp helo..helo..lepas tu pi main automatik nya elektrik utk on tvlah,lampulah,air condlah..huhu...sabar jelahkan.masa mandi jgnlah cakap awal bulan lepas cuaca sekejap ujan sekejap panas..kdg2 dia tak nak mandi sebab air sejuk gila..kdg2 umi campurkan dgn air panas tu pun kene paksa..kalo dulu if kita bagitau "jom mandi" tetiba je dia suh kita bukak bajulah..then tgu umi dia dekat pintu toilet..sekarng ni..bila kata mandi..an nak..an nak..(maksudnya taknak)..tapi paksa jugalah kan..mandi..hehe tapi if dia nampak baju cantik umi dia keluarkan dlm almari..mmg cepat betul nak mandi tak perlu suruh2 dah terpacak kat pintu toilet..wah sekarang dah mula melaram anak dara saya..huhu

Tuesday, January 18, 2011

elya dan video terbaru

sekarang ni tak kira pagi,siang atau mlm puzel ni if tak disusun dilantai mmg tak sah..hehe..tau tak sape punya keje..budak comot hehe.elya sekarang mmg setiap kali mst main ngan puzel ni..if umi simpan letak dlm box.mengamuk..hehe..saya akan kemas puzel ni pada dua keadaan satu masa elya tido dan satu lagi masa elya nak pi jejalan..ni confirm dia tak nangis..tlg umi dia kemaskan adalah.. video

Monday, January 17, 2011

Elya ngan rusa + tedy bear




huhu...jenuh melayan anak dara ni sorang..mcm2 peel dia sekarang ni sejak nak dpt adik..huhu layan kan ajerlah dia..tgk ni rusa dia ngan tedy bear sekali diangkut letak naik..huhu jenuh umi yg tlg ambik dan pegang tedy bear dia..kalo jatuh mengamuk tak hengat...huhu..tapi yg kelakarnya tak kasi umi pegang bear dia..umi senyap2 je letak tgn kat belakang..abah dia pun jadi mangsa keadaan..bukan tu ajer sekarang ni kain napkin dia suh kita selimutkan baby dia..if kita duk lipat mengamuk..huhu..

Thursday, January 13, 2011

posting mungkin pertengahan bulan 2

semalam dapat kol dari org kpm bahagian ptv.segala mcm butiran ditanya tentang saya..stop pasal tu saya tanya pihak kpm bila kemungkinan saya mula start lapor diri katanya pertengahan bulan feb...alhamdulillah intiview gst bulan nov hari tu mungkin posting bulan febuari ni..semoga semuanya dipermudahkan ameen...

Monday, January 3, 2011

elya,abah dan umie tak sihat

haha sempena tahun baru 2011 ni kami sekeluarga dijangkiti virus selesema,demam dan batuk..nak2 kat sikecik elya sian sgt..semalam mlm elya mmg tak dpt tidor nyeyak..sebab hidung dia tersumbat..saya sapukan vicks kat badan tidorlah then sejam bangun semula..saya pun mmg tak dapat tidor sejak dia nangis dlm kul 2.45pagi tu yg tak dpat nak lelapkan mata..then after subuh baru elya tidor tu pun dah bangun awal2 pagi dlm kul 730..huhu.elya walapun demam dia mmg aktif dan senang dijaga tak buat banyak peragailah..cuma semalam maybe rasa hidung tak selesa tu yg meragam gaknya..

Wednesday, January 26, 2011

jgn risau

sesiapa yg pernah menolak tawaran sebagai guru jgnlah risau anda masih ada peluang utk kerja sebagai guru semula..terbukti nya..sayalah org yg pernah menolak tawaran tersebut atas sebab-sebab tertentu..so saya hanya call saje pihak kpm sama ada name saya blacklist or tak..ternyata tak pun kecuali kalo saya lapor diri disekolah dan bekerja tetiba je nak berhenti..so confirm kene blacklist..so tak perlu lah gusar..alhamdulillah rezeki anak kedua ni saya hanya ikut prosedur seperti biasa attend
intw dan jujurlah mengisi borang itw tersebut sebab dlm borang tu tandakan pada petak menyatakan kita pernah menolak tawran tersebut..saya tak nak bila kita berbohong dgn pihak kpm sebab duit gaji kita tu akan jadi darah daging kita sendiri ..so jgn tipu..berkata benarlah..if itu rezeki yg Allah nak bagi kat kita..kerja pun tenang tak rasa bersalah..gaji yg kita dapat insyaallah berkat..

Tuesday, January 25, 2011

mase blur

saya masih lagi blur dan mengharap sgt dapat dekat dengan umah sewa kami..risau 7.2.2011 ada orientasi di hotel shah alam under ptv di sana nanti baru di inform dpt sekolah mana..9.2.2011 baru lapor diri di sekolah..sgt blur sekarang sebab ingat dpt awal sebab nak wat beberapa preparation utk anto anak ke taska..hanya ada dua hari je masa so kene rush balik jb selasa tu,rabu dah ngajar..ya allah Kau permudahklah urusan hambaMu ini..

mase blur

saya masih lagi blur dan mengharap sgt dapat dekat dengan umah sewa kami..risau 7.2.2011 ada orientasi di hotel shah alam under ptv di sana nanti baru di inform dpt sekolah mana..9.2.2011 baru lapor diri di sekolah..sgt blur sekarang sebab ingat dpt awal sebab nak wat beberapa preparation utk anto anak ke taska..hanya ada dua hari je masa so kene rush balik jb selasa tu,rabu dah ngajar..ya allah Kau permudahklah urusan hambaMu ini..

Monday, January 24, 2011

alhamdulillah

alhamdulillah..result dah keluar..insyaAllah tarikh penempatan 7 febuari 2011..tapi sekolah saya tak tau kemana saya dicampakkan..hanya berserah pada yg Maha Kuasa..cuma menunggu surat sahaja dari bahagian pendidikan teknik dan vokasional..

elya di hotel mercure





alhamdulillah elya dah sihat pun makin sihat bila kami bawa dia tidor di hotel mercure senai sebab abg ada workshop disana..mmg rancaklah anak dara ni nampak betul2 sihat selepas 6hari demam panas..aktif..dah tak risau sgt..nilah kalo duk hotel..mmg keje nya asyik dok tekan telefon operater jerk..then ckp helo..helo..lepas tu pi main automatik nya elektrik utk on tvlah,lampulah,air condlah..huhu...sabar jelahkan.masa mandi jgnlah cakap awal bulan lepas cuaca sekejap ujan sekejap panas..kdg2 dia tak nak mandi sebab air sejuk gila..kdg2 umi campurkan dgn air panas tu pun kene paksa..kalo dulu if kita bagitau "jom mandi" tetiba je dia suh kita bukak bajulah..then tgu umi dia dekat pintu toilet..sekarng ni..bila kata mandi..an nak..an nak..(maksudnya taknak)..tapi paksa jugalah kan..mandi..hehe tapi if dia nampak baju cantik umi dia keluarkan dlm almari..mmg cepat betul nak mandi tak perlu suruh2 dah terpacak kat pintu toilet..wah sekarang dah mula melaram anak dara saya..huhu

Tuesday, January 18, 2011

elya dan video terbaru

sekarang ni tak kira pagi,siang atau mlm puzel ni if tak disusun dilantai mmg tak sah..hehe..tau tak sape punya keje..budak comot hehe.elya sekarang mmg setiap kali mst main ngan puzel ni..if umi simpan letak dlm box.mengamuk..hehe..saya akan kemas puzel ni pada dua keadaan satu masa elya tido dan satu lagi masa elya nak pi jejalan..ni confirm dia tak nangis..tlg umi dia kemaskan adalah.. video

Monday, January 17, 2011

Elya ngan rusa + tedy bear




huhu...jenuh melayan anak dara ni sorang..mcm2 peel dia sekarang ni sejak nak dpt adik..huhu layan kan ajerlah dia..tgk ni rusa dia ngan tedy bear sekali diangkut letak naik..huhu jenuh umi yg tlg ambik dan pegang tedy bear dia..kalo jatuh mengamuk tak hengat...huhu..tapi yg kelakarnya tak kasi umi pegang bear dia..umi senyap2 je letak tgn kat belakang..abah dia pun jadi mangsa keadaan..bukan tu ajer sekarang ni kain napkin dia suh kita selimutkan baby dia..if kita duk lipat mengamuk..huhu..

Thursday, January 13, 2011

posting mungkin pertengahan bulan 2

semalam dapat kol dari org kpm bahagian ptv.segala mcm butiran ditanya tentang saya..stop pasal tu saya tanya pihak kpm bila kemungkinan saya mula start lapor diri katanya pertengahan bulan feb...alhamdulillah intiview gst bulan nov hari tu mungkin posting bulan febuari ni..semoga semuanya dipermudahkan ameen...

Monday, January 3, 2011

elya,abah dan umie tak sihat

haha sempena tahun baru 2011 ni kami sekeluarga dijangkiti virus selesema,demam dan batuk..nak2 kat sikecik elya sian sgt..semalam mlm elya mmg tak dpt tidor nyeyak..sebab hidung dia tersumbat..saya sapukan vicks kat badan tidorlah then sejam bangun semula..saya pun mmg tak dapat tidor sejak dia nangis dlm kul 2.45pagi tu yg tak dpat nak lelapkan mata..then after subuh baru elya tidor tu pun dah bangun awal2 pagi dlm kul 730..huhu.elya walapun demam dia mmg aktif dan senang dijaga tak buat banyak peragailah..cuma semalam maybe rasa hidung tak selesa tu yg meragam gaknya..

Wednesday, January 26, 2011

jgn risau

sesiapa yg pernah menolak tawaran sebagai guru jgnlah risau anda masih ada peluang utk kerja sebagai guru semula..terbukti nya..sayalah org yg pernah menolak tawaran tersebut atas sebab-sebab tertentu..so saya hanya call saje pihak kpm sama ada name saya blacklist or tak..ternyata tak pun kecuali kalo saya lapor diri disekolah dan bekerja tetiba je nak berhenti..so confirm kene blacklist..so tak perlu lah gusar..alhamdulillah rezeki anak kedua ni saya hanya ikut prosedur seperti biasa attend
intw dan jujurlah mengisi borang itw tersebut sebab dlm borang tu tandakan pada petak menyatakan kita pernah menolak tawran tersebut..saya tak nak bila kita berbohong dgn pihak kpm sebab duit gaji kita tu akan jadi darah daging kita sendiri ..so jgn tipu..berkata benarlah..if itu rezeki yg Allah nak bagi kat kita..kerja pun tenang tak rasa bersalah..gaji yg kita dapat insyaallah berkat..

Tuesday, January 25, 2011

mase blur

saya masih lagi blur dan mengharap sgt dapat dekat dengan umah sewa kami..risau 7.2.2011 ada orientasi di hotel shah alam under ptv di sana nanti baru di inform dpt sekolah mana..9.2.2011 baru lapor diri di sekolah..sgt blur sekarang sebab ingat dpt awal sebab nak wat beberapa preparation utk anto anak ke taska..hanya ada dua hari je masa so kene rush balik jb selasa tu,rabu dah ngajar..ya allah Kau permudahklah urusan hambaMu ini..

mase blur

saya masih lagi blur dan mengharap sgt dapat dekat dengan umah sewa kami..risau 7.2.2011 ada orientasi di hotel shah alam under ptv di sana nanti baru di inform dpt sekolah mana..9.2.2011 baru lapor diri di sekolah..sgt blur sekarang sebab ingat dpt awal sebab nak wat beberapa preparation utk anto anak ke taska..hanya ada dua hari je masa so kene rush balik jb selasa tu,rabu dah ngajar..ya allah Kau permudahklah urusan hambaMu ini..

Monday, January 24, 2011

alhamdulillah

alhamdulillah..result dah keluar..insyaAllah tarikh penempatan 7 febuari 2011..tapi sekolah saya tak tau kemana saya dicampakkan..hanya berserah pada yg Maha Kuasa..cuma menunggu surat sahaja dari bahagian pendidikan teknik dan vokasional..

elya di hotel mercure





alhamdulillah elya dah sihat pun makin sihat bila kami bawa dia tidor di hotel mercure senai sebab abg ada workshop disana..mmg rancaklah anak dara ni nampak betul2 sihat selepas 6hari demam panas..aktif..dah tak risau sgt..nilah kalo duk hotel..mmg keje nya asyik dok tekan telefon operater jerk..then ckp helo..helo..lepas tu pi main automatik nya elektrik utk on tvlah,lampulah,air condlah..huhu...sabar jelahkan.masa mandi jgnlah cakap awal bulan lepas cuaca sekejap ujan sekejap panas..kdg2 dia tak nak mandi sebab air sejuk gila..kdg2 umi campurkan dgn air panas tu pun kene paksa..kalo dulu if kita bagitau "jom mandi" tetiba je dia suh kita bukak bajulah..then tgu umi dia dekat pintu toilet..sekarng ni..bila kata mandi..an nak..an nak..(maksudnya taknak)..tapi paksa jugalah kan..mandi..hehe tapi if dia nampak baju cantik umi dia keluarkan dlm almari..mmg cepat betul nak mandi tak perlu suruh2 dah terpacak kat pintu toilet..wah sekarang dah mula melaram anak dara saya..huhu

Tuesday, January 18, 2011

elya dan video terbaru

sekarang ni tak kira pagi,siang atau mlm puzel ni if tak disusun dilantai mmg tak sah..hehe..tau tak sape punya keje..budak comot hehe.elya sekarang mmg setiap kali mst main ngan puzel ni..if umi simpan letak dlm box.mengamuk..hehe..saya akan kemas puzel ni pada dua keadaan satu masa elya tido dan satu lagi masa elya nak pi jejalan..ni confirm dia tak nangis..tlg umi dia kemaskan adalah.. video

Monday, January 17, 2011

Elya ngan rusa + tedy bear




huhu...jenuh melayan anak dara ni sorang..mcm2 peel dia sekarang ni sejak nak dpt adik..huhu layan kan ajerlah dia..tgk ni rusa dia ngan tedy bear sekali diangkut letak naik..huhu jenuh umi yg tlg ambik dan pegang tedy bear dia..kalo jatuh mengamuk tak hengat...huhu..tapi yg kelakarnya tak kasi umi pegang bear dia..umi senyap2 je letak tgn kat belakang..abah dia pun jadi mangsa keadaan..bukan tu ajer sekarang ni kain napkin dia suh kita selimutkan baby dia..if kita duk lipat mengamuk..huhu..

Thursday, January 13, 2011

posting mungkin pertengahan bulan 2

semalam dapat kol dari org kpm bahagian ptv.segala mcm butiran ditanya tentang saya..stop pasal tu saya tanya pihak kpm bila kemungkinan saya mula start lapor diri katanya pertengahan bulan feb...alhamdulillah intiview gst bulan nov hari tu mungkin posting bulan febuari ni..semoga semuanya dipermudahkan ameen...

Monday, January 3, 2011

elya,abah dan umie tak sihat

haha sempena tahun baru 2011 ni kami sekeluarga dijangkiti virus selesema,demam dan batuk..nak2 kat sikecik elya sian sgt..semalam mlm elya mmg tak dpt tidor nyeyak..sebab hidung dia tersumbat..saya sapukan vicks kat badan tidorlah then sejam bangun semula..saya pun mmg tak dapat tidor sejak dia nangis dlm kul 2.45pagi tu yg tak dpat nak lelapkan mata..then after subuh baru elya tidor tu pun dah bangun awal2 pagi dlm kul 730..huhu.elya walapun demam dia mmg aktif dan senang dijaga tak buat banyak peragailah..cuma semalam maybe rasa hidung tak selesa tu yg meragam gaknya..