Tuesday, April 13, 2010
Ayam masak Lomak cili api...
gambar dalam periuk..hehe
Semalam menu kitaorag adalah masak lomak cili api..Suami makan bertambah nampaknyer.Sedap ker..hehe. Tapi biasanyer masak berkaitan dgn santan lemak manis ni saya jarang memasak. Itupun kalo rasa macam nak makan masakan berkari barulah masak. Kari ayam or daging suami kata dah pass. Cuma kuahnyer kene pekat sikit.Tapi saya suka masak lemak kari udang mak mentua buat.Best sgt..memang mak mentua bab kari dan apa jua jenis masakan mesti expert.hehe..seganlah menantunyer sebab tak pandai masak.. Nilah antara bahan masakan utk membuat ayam masak lomak cili api
Bahan-bahan:
separuh ayam dipotong ikut suka
5ulas bwg merah
15 biji cili api-pedas dah ni(^_^)..
2btg serai
1 inci kunyit hidup
1 inci halia
daun kunyit
sebijik kelapa-ambil santannyer
p/s: kene kacau sentiasa agar tidak pecah lemaknyer
Blogger Templates
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Tuesday, April 13, 2010
Ayam masak Lomak cili api...
gambar dalam periuk..hehe
Semalam menu kitaorag adalah masak lomak cili api..Suami makan bertambah nampaknyer.Sedap ker..hehe. Tapi biasanyer masak berkaitan dgn santan lemak manis ni saya jarang memasak. Itupun kalo rasa macam nak makan masakan berkari barulah masak. Kari ayam or daging suami kata dah pass. Cuma kuahnyer kene pekat sikit.Tapi saya suka masak lemak kari udang mak mentua buat.Best sgt..memang mak mentua bab kari dan apa jua jenis masakan mesti expert.hehe..seganlah menantunyer sebab tak pandai masak.. Nilah antara bahan masakan utk membuat ayam masak lomak cili api
Bahan-bahan:
separuh ayam dipotong ikut suka
5ulas bwg merah
15 biji cili api-pedas dah ni(^_^)..
2btg serai
1 inci kunyit hidup
1 inci halia
daun kunyit
sebijik kelapa-ambil santannyer
p/s: kene kacau sentiasa agar tidak pecah lemaknyer
Blogger Templates
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Tuesday, April 13, 2010
Ayam masak Lomak cili api...
gambar dalam periuk..hehe
Semalam menu kitaorag adalah masak lomak cili api..Suami makan bertambah nampaknyer.Sedap ker..hehe. Tapi biasanyer masak berkaitan dgn santan lemak manis ni saya jarang memasak. Itupun kalo rasa macam nak makan masakan berkari barulah masak. Kari ayam or daging suami kata dah pass. Cuma kuahnyer kene pekat sikit.Tapi saya suka masak lemak kari udang mak mentua buat.Best sgt..memang mak mentua bab kari dan apa jua jenis masakan mesti expert.hehe..seganlah menantunyer sebab tak pandai masak.. Nilah antara bahan masakan utk membuat ayam masak lomak cili api
Bahan-bahan:
separuh ayam dipotong ikut suka
5ulas bwg merah
15 biji cili api-pedas dah ni(^_^)..
2btg serai
1 inci kunyit hidup
1 inci halia
daun kunyit
sebijik kelapa-ambil santannyer
p/s: kene kacau sentiasa agar tidak pecah lemaknyer
Blogger Templates
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment