Tuesday, May 25, 2010

Masak daging black pepper



Menu utk tengahari saya hari ni adalah daging black pepper dan sup sayur cendawan+taugeh..simple jer..mmg teringin nak wat menu daging ni dan akhirnya tercapai niat dihati hehe..

bahan-bahan:
daging batang pinang dipotong ikut suka dan rebus sampai empuk
black pepper,lada sulah
sos tiram
kicap masin
air rebusan daging sedikit sahaja
5ulas bwg kecik,3ulas bwg putih,seinci halia(ditumbuk lumat)
1biji bwg besar dipotong bulat
cili merah dipotong serong(xletak pun tak per)
aji

cara-cara memasak

goreng daging ketepikan,masukan bahan tumbuk dan kacau hingga wangi,taruh sos tiram dalm 2sudu,kicap masin dlm 3sudu..kacau.letak black pepper dan lada sulah..lepas tu masukan air rebusan daging sedikit sahaja dan last taruh daging yg telah digoreng kacau biar sebati dan agak2 kering masukan bwg besar..siap dihidang..

No comments:

Post a Comment

Tuesday, May 25, 2010

Masak daging black pepper



Menu utk tengahari saya hari ni adalah daging black pepper dan sup sayur cendawan+taugeh..simple jer..mmg teringin nak wat menu daging ni dan akhirnya tercapai niat dihati hehe..

bahan-bahan:
daging batang pinang dipotong ikut suka dan rebus sampai empuk
black pepper,lada sulah
sos tiram
kicap masin
air rebusan daging sedikit sahaja
5ulas bwg kecik,3ulas bwg putih,seinci halia(ditumbuk lumat)
1biji bwg besar dipotong bulat
cili merah dipotong serong(xletak pun tak per)
aji

cara-cara memasak

goreng daging ketepikan,masukan bahan tumbuk dan kacau hingga wangi,taruh sos tiram dalm 2sudu,kicap masin dlm 3sudu..kacau.letak black pepper dan lada sulah..lepas tu masukan air rebusan daging sedikit sahaja dan last taruh daging yg telah digoreng kacau biar sebati dan agak2 kering masukan bwg besar..siap dihidang..

No comments:

Post a Comment

Tuesday, May 25, 2010

Masak daging black pepper



Menu utk tengahari saya hari ni adalah daging black pepper dan sup sayur cendawan+taugeh..simple jer..mmg teringin nak wat menu daging ni dan akhirnya tercapai niat dihati hehe..

bahan-bahan:
daging batang pinang dipotong ikut suka dan rebus sampai empuk
black pepper,lada sulah
sos tiram
kicap masin
air rebusan daging sedikit sahaja
5ulas bwg kecik,3ulas bwg putih,seinci halia(ditumbuk lumat)
1biji bwg besar dipotong bulat
cili merah dipotong serong(xletak pun tak per)
aji

cara-cara memasak

goreng daging ketepikan,masukan bahan tumbuk dan kacau hingga wangi,taruh sos tiram dalm 2sudu,kicap masin dlm 3sudu..kacau.letak black pepper dan lada sulah..lepas tu masukan air rebusan daging sedikit sahaja dan last taruh daging yg telah digoreng kacau biar sebati dan agak2 kering masukan bwg besar..siap dihidang..

No comments:

Post a Comment